Inspiration

Inspiration og overvejelser om konfirmationsbuffet

Om nogle få måneder ruller konfirmationssæsonen igen henover landet som en steppebrand, og du kan virkelig få problemer med at finde gode steder og madleverandører, hvis du bestiller dette i sidste øjeblik. De færreste vil selv stå for hele arrangementet, når de har et barn, der skal konfirmeres. Det er en stor festdag, hvor hele familien bliver inviteret for at fejre, at man nu træder ind i de voksnes rækker. Faktisk er det en kristen skik, hvor man på samme måde som i dåben siger ja til Jesus Kristus som vor frelser, men realiteterne er ofte, at det handler om fester og gaver. Forældrene vil i hvert fald gerne fejre dagen med manér, og så er det også på sin plads, at man betaler noget for en fest med lækker mad, så man også selv kan nyde dagen.

Dette skal planlægges

Her flere måneder før konfirmationen skal I jo have styr på konfirmationsdatoen, hvor festen skal afholdes, samt hvor mange mennesker, der skal inviteres. I kan jo ofte spare noget, hvis det kan holdes i hjemmet, så I slipper for at leje fælleshus, forsamlingshus eller kro lokaler. Under alle omstændigheder skal der sørges for mad og drikkevarer samt serveringspersonalet på dagen.

Dette kan de fleste professionelle cateringfirmaer klare, og I kan finde nyttige oplysninger og inspiration om konfirmationsbuffet hos Jespers Torvekøkken i Søborg, da firmaet netop er gode til at arrangere konfirmationer og lignende fester. Der skal naturligvis også planlægges pyntning og dekoration, bordkort, musik, underholdning, sange, taler og lignende indslag, så derfor bør man forberede det hele flere måneder i forvejen.

Det gælder også om bookning af et cateringfirma samt lokaler, da der jo er rift om de gode cateringfirmaer og lokaler flere måneder før konfirmationssæsonen, der jo ligger i en kort periode i foråret.

Menuforslag

Økonomien spiller naturligvis en rolle for den samlede konfirmationsfest, men I skal i hvert fald beslutte jer for en god menu til festen, og det kan enten være portionsanretninger eller en konfirmationsbuffet, der begge har sine fordele og ulemper. Der er flest fordele ved en konfirmationsbuffet, da man på den måde nemt kan anrette et tag-selv-bord, hvor alle kan tage netop det, de helst vil have. Dette giver også et mindre madspild, da der jo uundgåeligt ved portionsanretningerne kan blive for meget mad på tallerkenerne til nogle af gæsterne. En lækker buffetanretning kunne eksempelvis indeholde disse lækre retter:

 • Tapas sharefood med italiensk pølse med oliven.
 • Serranoskinke med melon.
 • Varmrøget laks med syltet grønt og hjemmelavet pesto.
 • Saltet torsk med kartoffel og chili aioli.
 • Saltede mandler med tapenade, brød og smør.
 • Oksefilet, kartofler og rødvinssauce.
 • Kylling stegt med citron og timian.
 • Italiensk inspireret kartoffelsalat med springløg og parmesanflager.
 • Frillicesalat med grønne ærter, hvide salatløg samt dressing.
 • Lakrids tiramisu serveret med friske bær og karamelliserede nødder.
 • Rabarbertærte med mascarponecreme på en mazarinbund.