Madoplevelser

Studenterfest med lækker mad og snacks

Hvert år kan mange familier fejre, at et barn i husstanden er sprunget ud som nybagt student, hvilket jo er en glædelig begivenhed, der bør fejres med stil. Mange kører rundt i en vogn med alle kammeraterne og besøger de enkelte familier, således man får givet dem en sidste hilsen, inden deres veje skilles. Forældrene skal så stable et lille traktement på benene, der både skal være delikat, opfriskende og et let måltid, der endeligt ikke må være så tungt, at man ikke har appetit, når man besøger de næste på listen. Man kan enten selv stå for arrangementet, der måske kan klares med lidt smørrebrød, chips, is og drinks, men hvis man helt vil overlade det til de professionelle, så kan man jo købe mad til en studenterfest hos Jespers Torvekøkken, der netop har specialiseret sig i større og mindre traktementer til enhver lejlighed.

Studenterfest for familien

Man kan også bestille lækre retter samme sted, hvis man ikke selv ønsker at stå for mad og opdækning, når man indbyder familien til at komme og fejre studenterfest. Cateringfirmaer er netop specialiserede i at kunne levere forskellige anretninger til enhver lejlighed, hvor der skal serveres et lækkert måltid med eventuelle fingermadder og snacks som dessert. Kommer der kun 4-8 personer, så kan de fleste ofte selv klare madlavning og servering, men hvis man indbyder 10-20 gæster, så kan man i de fleste tilfælde finde plads til dem i hjemmet. Kommer der 40-50 mennesker til jeres studenterfest, så vælger de fleste at leje et forsamlingshus, kro eller selskabslokale, hvor alle kan være forsamlede.

Menu og opdækning

Det kan blive en tidskrævende og kostbar affære at skulle planlægge og betale en studenterfest, men det sker jo kun én gang i livet, så derfor skal denne begivenhed jo fejres med manér, så der skal være lækkert mad med drikkevarer til samt snacks og drikkevarer, så alle får en dejlig og uforglemmelig fest. Man kan opstille disse overordnede aktiviteter, der skal klares:

  • Indbydelser.
  • Bordkort og placering af disse.
  • Sange.
  • Musik.
  • Underholdning.
  • Pynt og dekoration.
  • Menu planlægning.
  • Madlavning.
  • Servering og afrydning.

Man kan sagtens stå for det hele selv, men man vil ofte gå glip af en del af festen, når man hele tiden skal sørge for det ene og det andet, så derfor vælger mange at supplere festen med hjælp udefra i form af lækker mad fra et cateringfirma eventuelt med serveringspersonale.