Desserter

Chokoladekage

Chokoladekage er en sand klassiker, som enhver chokoladefan har svært ved at sige nej til. Chokoladekager kan indgå som en del af forskellige desserter, der kan tilpasses og varieres i det uendelige, så der er masser af spændende og lækre muligheder til de chokoladeglade. Der findes forskellige varianter af chokoladekager, både den klassiske chokoladekage og den noget tungere, men rigtig lækre browniekage.

Frugter eller is til chokoladekagen?

En chokoladekage smager både rigtig godt som den er, men kan også kombineres med bær. Er du mest til det søde, kan kagen serveres med hindbær. Skal det være mere syrligt, er brombær og jordbær rigtig gode og tilføjer lidt kontrast og lethed til den søde kage. Er du derimod rigtig lækkersulten, har du måske lyst til is. Her kan du vælge en flødeis alt efter smag og behag. Vaniljeis er altid en klassiker og passer til alt. Men jordbæris eller appelsinis, evt. med chilismag, vil også passe rigtig godt til.

Skal det samtidig være sprødt?

Kan du ikke få nok af chokoladekage og ønsker du at prøve andre varianter, gerne noget der knaser? Så vil kiksekage helt klart være noget for dig og din søde tand. Dine børn vil sikkert elske den. Da kiksekager ikke bages er det vigtigt at de æg, der anvendes er pasteuriserede, så man undgår salmonella.

Chokoladekage på en ny måde

Mange chokoladeelskere vil nok mene, at man aldrig kan blive træt af chokoladekage. Men ønsker du alligevel at prøve chokoladekage på en ny måde, er kager med hvid chokolade og lakrids en ny måde at nyde chokoladekagen på. Den hvide chokolade er mere mild i smagen end mælkechokolade eller mørk chokolade, og kan hurtigt blive ret sød. Dette er ikke nødvendigvis en ulempe, men ønsker du at pifte smagen op, kan du prøve en hvid chokoladekage med lakrids. En anden lækker mulighed er at servere lakridsis sammen med kagen. Det frisker også op og tilføjer en kontrast til den søde kage.