Generelt

Kend din vin

Vin kommer fra hele verden. Der findes alverdens vin. Der er hvidvin, rødvin og rosevin. Der er vin til enhver situation. Hvidvin er associeret med hvidt kød, det vil sige, at hvis man skal have kylling, vil man anbefale en hvidvin. Rødvin er forbundet med mørkt kød og rosevin kan let erstattes med hvidvinen til en lys ret. Rødvin smager bedst ved stuetemperatur, hvorimod en hvidvin og rosevin smager bedre ved en køligere temperatur. Vinelskeren har nok fundet sin favoritvin. Den man altid har på lager i skabet, som man kan finde frem, når man vil have lidt ekstra hygge til maden.

Udforsk din horisont

Danskernes interesse for vin er steget. Restauranter med vinsmagning oplever mere interesse. Det er blevet moderne at tage på vinsmagning. Danskernes interessere sig for vin er forhøjet og de vil udvide deres horisont. Der er ikke kun bordvin. Der er også portvin. Rose portvin er en ny vin, som kom til verden for første gang i 2008. Den er ofte omtalt som pink port. Den er rig på sin smag og fås med mange smagsvarianter. Udforsk og find den du bedst kan lide. En rose portvin skal ikke nydes til mad, den egner sig bedre som en velkomstdrink eller på terrassen en dejlig aften.

Skaler for vin

Vin fås i flere varianter. Der er særlig en skala, som vin bliver bedømt ud fra. En vin kan være tør, sød eller frugtig. Hvis en vin er tør, betyder det at den er lidt tør i munden. Det ligger lidt i ordet hvad en sød vin er. Den er sød og lægger sig på tungens sødesmagsløg. Begge vine kan stadig være frugtige og smage meget af frugt. Portugal opfandt portvinen og den er sødere og har større alkoholprocent end en bordvin. Portvin bliver ofte forbundet med dessert eller som en drink efter en middag. Husk på at drikke fornuftigt.