Inspiration

Alt du skal vide om whisky

Der findes rigtig mange forskellige smagsvarianter af whisky, dog forbindes whisky typisk som en drik til ældre mennesker. Whisky har en lang og spændende historie bag sig, da drinken blev opfundet helt tilbage i 1494 i Skotland!

Hvad er whisky?

Whisky er en gammel drik og spiritus, som har en alkoholprocent på minimum 40%. Whisky består udelukkende af gær, korn og vand, og drikken skal lagres i mindst tre år, før den må kaldes en whisky. I dag er Scotland den største producent af whisky efterfuldt af USA.

De forskellige typer

Faktisk findes der mange forskellige typer whisky. Den mest velkendte type er Scotch Whisky, hvor hovedingrediensen er korn. Det største område for Scotch Whisky i Scotland kaldes speyside whisky. Dernæst findes Malt Whisky, som er en fin whisky fremstillet af byg. Malt Whisky kommer typisk fra Scotland og destilleres i pot stills. Bourbon Whisky, som typisk bruges i drinks og cocktails, produceres ofte i USA og indeholder også majs. Bourbon Whisky er en stærk whisky, som ofte indeholder minimum 51% alkohol. Grain Whisky fremstilles af flere korntyper og har en kortere lagringsperiode modsat andre typer af whisky.

Klassiske drinks med whisky

Ofte nydes whisky rent, dog glemmer vi tit, at der findes mange gode klassiske drinks med whisky. Den mest kendte drink er Whisky Sour, som selvsagt er syrlig. Smagen er frisk, og konsistensen er cremet. Til en Whisky Sour skal du bruge æggehvider, sukkersirup, citronsaft og hovedingrediensen Bourbon Whisky. Cocktailen Old Fashioned er også en klassiker, som har en speciel og kraftig smag. Til den smagfulde drink skal du bruge Bourbon Whisky, rørsukker, appelsinskal og Angostura Bitters. Sidst men ikke mindst er drinken Irish Coffee en kendt klassiker, som er til dig, der elsker kaffe. En god blanding af kaffe, flødeskum, sukker og whisky giver en perfekt drink, som kan nydes en vinteraften.